Cliff Catetan: Masalah-masalah Langkung Pertumbuhan Dekat sareng Jauh

Wawasan konci tina minggu anu éta.

Minggu kamari parantos janten fokus sanés dina kawijakan moneter sareng urusan politik, boh di Australia sareng pantai. Pasar parantos tetep gampang dirobih salaku hasilna, ngarepkeun kabijakan moneter ultra-leungit pikeun ngawatesan résiko tina karusakan anu ditandaan sanés.

Mimitian dina rapat RBA Agustus, sacara sadayana pernyataan éta diharepkeun, kalayan laju kas henteu tetep teu dirobih sareng petunjuk dina paragrap akhir deui nunjukkeun jeda sababaraha bulan di antara potongan nalika kaayaan ditaksir.

- iklan -

Ramalan anu dirévisi dina Pernyataan Jumaah ngeunaan Kawijakan Monetér ogé teras-terasanna nyumponan ekspektasi ku sésana dina konstruksional éta. Nalika kamekaran kamekaran sareng inflasi diturunkeun pikeun 2019, dina kamekaran 2020 GDP masih katingal dina tren sareng, datang 2021, inflasi diperkirakeun balik deui di tungtung low of target RN's 2-3% target range. Ramalan ieu diprediksi dina dua potongan salajengna pasar paré ogé dibanderol dina sataun anu bakal datang, ogé pamotongan pajeg 2019.

Pikeun pikiran urang, rangsangan ieu, ramalan RBA masih optimis pisan. Padahal RBA percaya yén tingkat pangangguran bakal tahan dina 5.2% dina 2020 (sateuacana 4.9%), kami malah percanten bakal naék kana 5.6%. Luyu, urang ngarepkeun kamekaran di handap tren di 2019 sareng 2020, sareng ngaraos kuciwa pikeun inflasi.

Sanajan potongan suku anu dikirimkeun dugi ka ayeuna sareng anu urang ngarepkeun dina bulan Oktober sareng Fébruari dibenerkeun ku kalemahan domestik waé, sia disorot yén RBA ogé parantos ngakuan "peningkatan kateupastian" luar negeri anu aya hubunganna sareng "padagangan sareng téknologi" sareng "résiko nepi ka ékonomi global tetep condong ka handap ".

Di sakuliah Tasman, kamekaran luar nagri ogé jelas dina pikiran RBNZ nalika ngiringan tingkat kas ku 50bps, hiji lampah anu teu pernah aya dina setting sanés darurat. Sanaos pertimbangan domestik ogé mangrupikeun pikiran, nyaéta kamekaran GDP kuciwa sareng sentimen bisnis anu rendah ogé kalemahan pasar perumahan, pangwangunan global anu pangahirna mangrupikeun aranjeunna mutuskeun yén 'payuneun kurva' éta luyu. Kalayan pasukan ieu tetep aktif dina bulan-bulan anu bakal datang, tim Selandia Baru urang ayeuna ngarepkeun potongan sanés dina bulan Nopémber. Seueur salajengna, panunjalan ékonomi domestik anu langkung épéktip di 2020 diantisipasi ngaleungitkeun tindakan salajengna.

Nu keur nyarios, éta jelas yén RBNZ ogé RBA beuki épék-éling kana badé résiko sareng alam terbuka. Sapertos kitu, kadua bank parantos nyatet yén hiji evaluasi kamungkinan ukuran kabijakan konvensional henteu bijil. Nyorotkeun pandangan RBA, pikeun ngaréspon patarosan nalika kasaksianna ka Parlemén ayeuna, Gubernur Lowe nyatakeun yén sagala cara ngagunakeun usaha na bakal gumantung kana kaayaan kaayaan, tapi sigana bakal ditumpukeun dina ngirangan tingkat bébas résiko salajengna kaluar istilah spéktrum (nyaéta ngahasilkeun beungkeut pamaréntahan) sareng, dumasar kana pangalaman luar negeri, paling dipikaresep bakal efektif lamun dikirimkeun salaku pakét ukuran.

Analisis lengkep kasaksian Gubernur sareng kumaha hubunganana sareng pandangan kami disayogikeun ku Kapala Ékonomi Bill Evans.

Sateuacan pindah deui langkung jauh, data Antipodean minggu ieu nunjukkeun yayasan positif pikeun konsumsi sareng perumahan di Selandia Anyar, laju pangangguranna tumiba ka 11 taun anu rendah sareng kamekaran gajih angkat, ogé kontribusi anu kaluar pikeun pertumbuhan GDP Australia ti ékspor bersih dina triwulan Juni, kalayan kasaimbangan dagang ngempelkeun tingkat anyar $ 8bn dina Juni. Catet yén dimungkinkeun yén, sanajan kalayan kontribusi 0.4ppt tina ékspor bersih, urang masih ningali kamekaran GDP tina 0.5% dina triwulan Juni sabab paménta domestik tetep lemah.

Tegangan antara AS sareng Cina terus nyuarkeun minggu ieu nalika China ngabales tariff anyar Présidén Trump ku cara ngamungkinkeun USD / CNY angkat ngalangkungan CNY7.00 sareng tetep diluhureun tingkat éta saminggu. Targét anu penting sikep 'alus-bakal' ti rundingan saméméhna, otoritas Tiongkok ogé ngalaporkeun ka Nagara Milik Nagara supaya ngeureunkeun pembelian barang pertanian AS. Ieu masih dinten awal pikeun nganalisis implikasi tina kamekaran ieu, tapi kalayan sahenteuna nunjukkeun yén kateupastian ayeuna disetel ka tahan pikeun periode anu lami. Sakumaha urang disorot akhir minggu kamari, ieu anu nyababkeun FOMC kanggo AS prématis sareng kawijakan supaya ngaleungitkeun kalambatan investasi sareng konsumsi konsumsi. Nyorot résiko anu nyanghareupan ékonomi AS, nuturkeun kalemahan lemah tina investasi bisnis, laporan pagawéan Juli ngusulkeun perusahaan-korporasi ayeuna nyarioskeun deui paménta tenaga kerja, tingkat 6 bulan gaji anu rata-rata nampi dina tingkat anu paling lemah saprak 2013.

Kanggo sadaya implikasi kamajuan panganyarna pikeun AS, China, ékonomi global sareng pasar finansial, tingali ogé kami Pasar Pasar Agustus.

Robot forex signal2forex forex