Pituduh Neruskeun: Rasa Dagang Kukuh, Tapi Data Ékonomi Leungit Masih Tetep

Ketegangan perdagangan AS-China bakal terus ngadominasi kasalempang latar mundur ékonomi. Salian ningali judul berita ..., éta kedah tetep fokus ti sudut pandang data dina séktor industri AS, anu gaduh tanggungan tariff Trump Administrasi ka-ayeuna sareng parantos kantos ningali. Kemajakan anu aya kaitankeun kana cuaca pikeun kaluaran utiliti bakal ngolo-ngolo judul Minggu Juli nomer produksi industri AS. Nanging detailna kedah langkung saé kalayan jam-jaman manufaktur didamel (ku pagawé non-pengawas) gagal ningkat kanggo bulan kaen genep langsung dina bulan Juli. Janji panganyarna ti Présidén Trump pikeun maksakeun langkung seueur tarif impor ti China anu dimimitian Séptémber 1st ngan bakal nambihan kana kateupastian ngeunaan masa depan dina sektor éta.

Tapi pikeun sadaya masalah (sah) ngeunaan tegangan perdagangan sareng data industri sentimen / sentimen, gampang hilap yén kaayaan makro ékonomi langkung lega masih katingalina tetep padet. Tingkat pangangguran AS linggih ngan ukur tingkat paling luhung dasawarsa. Laju 'U6' langkung lega anu kalebet pengangguran 'nyumput' sapertos pagawé ngirangan pencét siklus énggal dina bulan Juli. Sakabéh penjualan ritel sigana langkung ageung deui dina bulan Juli, sareng kami ngarepkeun perumahan mimiti kirang saeutik robih. Inflasi masih henteu nunjukkeun résiko datang unhinged dina tibalik, tapi pertumbuhan CPI inti tetep ngalacak objék inflasi inflasi 2% Fed. Ukuran deflator inti PCE pilihan Féd sacara ngaku pasti bakal beuki laun. Masih, leresan kanggo suku pamotongan langkung laju ti AS Fed - sareng kami masih ngarep-ngarep sahenteuna langkung salah sahiji titik pamutahiran 25, sareng kamungkinan deui - sigana bakal tetep, ayeuna, dugi ka masalah kebijakan para pamrentah ngeunaan masa depan tinimbang kaséhatan ékonomi kiwari.

Carita anu sami di Kanada - kecuali kaluaran industri Kanada (utamina kaluaran manufaktur) parantos nyayogikeun sentuhan ti batan taun AS. Kami henteu nyangka yén bakal lepas. Aktivitas industri anu leuwih laun AS bakal pamustunganana ngaliwat ka pertumbuhan Kanada anu langkung laun. Tapi, sapertos di Amérika Serikat, sesa perekonomian parantos katingali langkung jelas. Pakasaban dina bulan Juli diturunkeun langkung handap, tapi masih naék (teu tahan kuat) 353k ti sataun katukang. Tingkat pangangguran masih linggih di tengah-tengah luntur dekade sareng kamekaran upah parantos dikuatkeun.

- iklan -

Pendirian Bank of Canada sacara resmi 'nétral' dina perobihan laju dipikaresep payun bakal diuji ku ngirangan régénsi perdagangan global saprak kaputusan laju pamungkas na. Sareng suku bunga pasar parantos murag parah nyirorot sareng ngahasilkeun beungkeut anu langkung handap di luar negeri. Turunkeun ongkos teu tiasa seueur pikeun ngimbangi dampak négatip tina kateupastian perdagangan dina sektor industri - tapi parantos sigana maénkeun peran stabilisasi sektor perumahan Kanada. Ngelingan henteu lami pisan pangmayaran hutang rumah tangga anu langkung ageung diperkirakeun janten panyebaran utama dina kamampuan belanja rumah tangga di Kanada. Éta headwind parantos ngagaduhan langkung alit. Sareng pas sareng isyarat, pasar perumahan beuki katingali ngukir kaluar handap. Laporan jual bumi régional daérah ti Vancouver sareng Toronto duanana nyababkeun kanaékan pinunjul dina bulan Juli - sareng yén awakna mundur pikeun tambang-balingna nasional deui dina bulan. Pasti, masih aya résiko pikeun prospek ékonomi anu badé maju, tapi éta henteu ngarobih kanyataan yén kaayaan ayeuna tetep saé.

Robot forex signal2forex forex