Inflasi harga konsumen naék ogé dinaékan gas jeung biaya perumahan

Harga konsumen naek gancang ti Juli diperyogikeun nalika bensin dibalikeun turunna dua bulan sareng biaya nyewa terus naek.

Indéks harga konsumen pikeun sadaya barang naék 0.3% kanggo sasih, dilangkah kanaékan 0.2%. Bénsin naék 2.5% bari biaya panyumputan naék 0.3%.

Pasar parantos ningali data inflasi rapet pikeun clue ngeunaan naon anu bakal dilakukeun ku Federal Reserve dina dinten-dinten ka hareup. Bank sentral AS sacara lega diperkirakeun turunkeun laju lintasan sapeupeulna, tingkat dasar 25 dina bulan Séptémber saatos motong pikeun pertama kalina dina taun 11 dina rapat Juli.

Sanaos angka CPI dugi langkung panas tibatan anu diperkirakeun, sigana mah moal cekap pikeun nyegah laju anu dipidamel pasar éta.

Lian ti éta kanggo biaya sareng energi, indéks éta masih naék 0.3%, anu saluyu sareng perkiraan Wall Street.

Dina dasar taunan, laju inflasi inti ningkat 2.2%, sedengkeun judul headline naék 1.8%. Fed nargétkeun inflasi dina 2% tapi parantos gaduh pendekatan simetris, hartosna janten eusi upami tingkat éta diluhur atanapi langkung handap tingkat éta dina jangka pondok. Fed ogé langkung milih ngagunakeun konsumsi pribadi ku nyalira salaku defasi inflasi, sareng anu nuju ngadeukeutan 1.5%.

"Ditunjukkeun yén data kagiatan anu asup tetep mudun, kumaha ogé, Fed masih sigana bakal ngirangan suku dipikaresep deui bulan payun," Andrew Hunter, ekonom senior AS di Capital Economics, saurna dina catetan.

Inflasi umumna tetep tetep henteu hadé sanajan perang tariff anu nyepetkeun antara AS sareng Cina. Présidén Donald Trump ngarobih pasar minggu kamari nalika anjeunna ngumumkeun anjeunna bakal institusina tarif ngalawan sadaya impor Cina anu dimimitian di Séptémber. Éta tugas éta bakal mangaruhan pangaruh kalolobaan konsumen, sedengkeun biaya saméméhna éta ngalawan produk panengah.

Di payuneun gajih, rata-rata perolehan jam anu nyata, nalika disaluyukeun kanggo inflasi sareng jam damel, murag 0.1% kanggo sasih bari perolehan mingguan rata-rata nyababkeun 0.3%. Dina dasar sataun-taun, kauntungan masing-masing aya 1.3% sareng 0.8%.

Dina bulan Juli, harga énergi sacara total ningkat 1.3% saatos turun 2.3% sasih sateuacan. Komponén pangbadagna sumping dina luncur bénsin, sanaos harga dina rohangan éta tetep 3.3% langkung handap tina sataun katukang.

Nyewa sarimbag pamilik naék 2% dina bulan Juli, pangleutikna sateuacanna saprak Désémber 2018

Dina bulan Juli, harga béngsin melantun 2.5% saatosna ngirangan 3.6% dina bulan Juni. Listrik naék 0.6%. Harga dahareun henteu robah kanggo bulan langsung kadua. Kadaharan dihakan di bumi anu kasebat 0.1%.

Nyewa tempat anu sarimbag ti nu gaduhna, anu mangrupikeun anu mayar kanggo anu nyéwa atanapi nampi tina nyéwa bumi, acuk 0.2% dina bulan Juli, hasil pangleutikna saprak Désémber 2018. Sewa parantos ningkat ku 0.3% genep genep bulan langsung.

Biaya kasehatan ngaluncat 0.5% saatos ngiringan 0.3% dina bulan Juni.

Harga baju naék 0.4% saatos surut 1.1% dina bulan Juni. Harga kendaraan bermotor sareng harga treuk ningkat 0.9% dina bulan Juli saatos ngirit deui 1.6% dina sasih saméméhna. Harga pikeun kendaraan motor anyar 0.2%. Biaya parabotan sareng operasi rumah tangga ningkat 0.4%, naék kanggo bulan katilu langsung.

Harga kendaraan anu dianggo naék 0.9% tapi kendaraan anyar murag 0.2%. Ladenan perawatan médis ogé ngasongkeun paningkatan anu kuat, naek ka 0.5% pikeun paningkatan 3.3% dina sataun katukang.

Miluan ka kamiDagang di imah kumpulan