Saham gé séhat pulih, tapi panyidik ​​ngajual pondok Harry Markopolos kéngingkeun anjeunna

Panimu penipuan Harry Markopolos nyandak stok gé GE langkung seueur tinimbang 11% dina hiji dinten kalayan daptar grafik sareng angka anu lieur, tapi ogé sababaraha kecap pilihan anu nuduh analis, penilaian agénsi sareng manajemén gé dina paripolah era Enron.

Dinten beurang, saham saham gé ngagolét deui 10% dina dinten Jumaah saatos CEO CEO Larry Culp investasi $ 2 juta dina dip sareng analis sumping nyalametkeun gé, kalebet nyauran klaim Markopolos anu henteu akurasi atanapi dumasar kana wartos kuno anu parantos dibakar kana harga saham gé.

Markopolis, dipikanyaho pikeun ngajalajah skéma Bernie Madoff, nuduh gé ngeunaan cara ngahasilkeun pendapatan palsu sareng pangasilan palsu, hutang sareng karugian, pernyataan keuangan anu teu dibaca, panyingkepan salah jeung tipu daya akuntansi sanés pikeun ngalaksanakeun panipuan $ 38 milyar. Markopolos ogé nyarios yén anjeunna nyerat laporan na kanggo dana pager hirup anu teu namina namina posisi anu pondok dina saham gé. Réaksi pasar dina dinten Jumaah parantos mutuskeun.

Situs wéb Markopolos, gefraud.com, logo génging GE janten mirip sareng Enron. "Gé migunakeun seueur trik akuntansi anu sami sareng Enron, langkung-lami kami parantos nyauran ieu kasus 'GEnron'," Anjeunna nyerat dina laporan na.

Situs wéb Markopolos, gefraud.com, * logo ganjil pikeun tampilan anu mirip sareng Enron. *

Sumber: Getfraud.com

Anjeunna ngalegaan tuduhan ka aktuator, auditor sareng analis anu anjeunna nyatakeun teu hilap miliar milyaran dina tanggung jawab dina bisnis asuransi perawatan jangka panjang gé. Ieu mangrupikeun seléksi nya:

"GE tiasa nyumputkeun liat LTC na lami, kusabab aktuatorna cékal merdéka di KPMG, auditor gé PR pikeun taun 110 anu kapengker, sareng lembaga penilaian. Kabéh anu dibayar ku GE, janten tangtosna moal pernah ditaroskeun deui cadangan LTC gé. "

"Komunitas analis murag pikeun pancing akuntansi gé, jalur sareng sinker."

"Gé sigana mah geus salamet LTC upami ngagaduhan CEO anu kompeten. Hanjakalna, CEO GE nyaéta Jeff 'Two-Jet' Immelt, eksekutif anu pinunjul ku overpaying pikeun mésér-mésér harga sapertos Alstom sareng Baker Hughes pas dina kamirian siklik. "

"Tilu patarosan terakhir urang nyaéta pikeun KPMG, juruaudit gé pikeun taun-taun 110 anu katukang taun 1909: 1) Naon anu anjeun terang? 2) Iraha anjeun terang éta? Sareng 3) Dimana pendapat anjeun "badé perhatian"? "

"Kuring hoyong nganyatakeun simpati ka sajuta juta anu ngagaduhan gé pikeun boh gaji, palayanan kaséhatan atanapi mancén. Henteu kalepatan, karyawan gé ayeuna sareng baheula janten korban di dieu ogé minangka tukang kredit, padagang sareng langganan gé, sadaya anu kedah ngurus sakedap penipuan akuntansi. Hiji-hijina juara didieu nyaéta éksékut ucing lemak gé nu nguatkeun diri kalayan bonus anu henteu pantes ku sabab ngajalankeun mobil karajaan Amérika anu bangga ieu. "

Rétorika Markopolos ngadangu laporan anu beurat dina masalah akuntansi anu kompleks. Tapi henteu katingalina ngajantenkeun sosieman dina upaya pikeun ngalaan. Nick Heymann, kapala kelompok infrastruktur industri global di tegas jasa finansial William Blair, dituduh anjeunna ngan saukur cocktail Molotov.

"Anjeun ngagaduhan saham di penjual kamari kanggo dasarna," saur Heymann ka CNBC dina Jumaah

Markopolos nyetél bar anu luhur pikeun karyana ngaduga yén gé bakal ngajantenkeun bangkrut. "Worldcom sareng Enron lumangsung sakitar 4 sasih," saur Markopolos dina "Squawk di Jalan" CNBC dina Kemis. "Urang bakal ningali kumaha gé."

Masih teu dipikanyaho nyaéta dana pager hirup anu mayar Markopolos pikeun nyerat laporan na iraha éta bakal kaluar artos pondokna. Tapi pikeun ayeuna, Markopolos kéngingkeun ngagali anjeunna sareng anjeunna tiasa ngitung kauntungan na.

Dagang di forex