Bangsa Amerika ngadukung perdagangan bébas sabab prihatin tumuwuh ngeunaan ékonomi Trump

Présidén Cina Xi Jinping (L) sareng Présidén AS Donald Trump ngahadiran upacara sambutan di Great Hall of People in Beijing dina Nopémber 9, 2017.

Kontributor AFP | AFP | Gambar Getty

Tambihkeun Présidén Trump pikeun daptar jalma anu cilaka ku perang dagang na.

A polling NBC News / Wall Street Journal anyar nunjukeun Amerika beuki teu pédah ngeunaan nanganan Trump ngeunaan ékonomi, anu mangrupikeun salah sahiji kakuatan utamina. Erosi éta saluyu sareng dukungan publik pikeun perdagangan bebas sabab konflik tariff administrasi Trump sareng China nyusahkeun pasar finansial sareng kapercayaan bisnis.

Ku 49% -46% sempit, Amérika tetep satuju dina nanganan Trump ngeunaan ékonomi. Tapi éta turun tina persetujuan 51% -41% dina awal Méi sareng anu langkung kuat 50% -34% dina bulan Juli 2018.

Dina waktos anu sami, Amerika ayeuna ucapkeun yén aranjeunna satuju perdagangan bébas ku 64% -27%, margin anu langkung saé tibatan dua ka hiji. Kitu na tina 57% -37% awal dina kapersidenan Trump, sareng 51% -41% caket tungtungna Presiden Obama.

Kusabab penilaian anu langkung saé langkung didorong paling saé ku mandiri pulitik, anu ayeuna nambut dagang bébas ku margin 77% -15%; diantara Demokrat, marginna nyaéta 73% -20%. Tapi para sasama Republik Trump parantos rada positif kana perdagangan bebas, 52% -39%, saatos ningali deui langkung asa-asa dina administrasi na.

Persetujuan sadayana Trump t tiked saeutik dina survey ka 43% ti 45% dina bulan Juli. Anu tetep aya dina kisaran hasil sateuacana pikeun présidén anu peringkatna sareng pamilih anu jelas-polarized tetep tetep stabil.

Sentimen umum ngeunaan kampanye pamilihan ulang Trump tetep sami stabil. Kakara 40% rakyat Amerika nyatakeun ngarencanakeun pikeun milih anjeunna dina 2020, dugi ka dua titik ti Désémber kamari. Proporsi saimbang pikeun milih anjeunna tetep dina 52%.

Survey manggihkeun dukungan anu ditonjakeun kanggo nyaram larangan larangan gaya militer dina serangan anyar. Mayoritas 62% ayeuna nyatakeun dukungan pikeun larangan, ti 51% dina Juni 2016.

Mayoritas ageung ogé mundur cek latar tukang pikeun pembeli gun, hukum "bandéra beureum" pikeun ngaidentipikasi individu anu bahaya, sareng program sukarela dimana pamaréntahan mésér deui senjata tina juragan ayeuna. Tapi polling ogé nunjukkeun napsu masarakat pikeun ngadesek Kongrés pikeun kalakuan.

Ampir satengahna Amerika, 45%, nyatakeun hariwang yén pamaréntah bakal jauh teuing dina ngawatesan hak gun, sedengkeun 50% salempang pamaréntah tiasa henteu jauh pisan. Samentawis waktos, survey nunjukkeun saimbang Amerika anu nyebatkeun batur di rumah tangga masing-masing gaduh bedil naék kana 46%, ti 42% dina survey saméméhna.

Urang Amerika henteu acan kéngingkeun réspon Trump ngeunaan cara nembak massa énggal di Dayton sareng El Paso. Ku 52% -36%, polling nunjukkeun yén aranjeunna henteu satuju kumaha anjeunna ngadamel hasil éta tragedi. Seuseueurna 54% nyatakeun yén basa présidén nganggo pidato na dina Twitter nanggung tanggung jawab anu penting pikeun panyebaran ieu.

Tinjauan telepon sawawa 1,000, anu dilakukeun ku Aug. 10-14, ngalaksanakeun margin kasalahan tina persentase titik 3.1.

Miluan ka kamiDagang di imah kumpulan