Panaliti ECB: PEPP'in It Up

  • Kami ngarepkeun ECB ngalegaan amplop PEPP ku EUR500bn kana Juni 2021 dina rapat minggu hareup. Kami henteu nyangka kelas aset énggal di pentas ieu. Kami ogé ngaharepkeun hiji extension APP EUR20bn / bulan 'normal', tapi henteu aya amplop APP tambahan nalika ayeuna EUR120bn dina akhir bulan Désémber taun ieu. Kami henteu ngaharepkeun pengumuman ngeunaan strategi panawaran PEPP poténsi minggu payun.
  • Kami ngarékoméndasikeun widener 10Y Bund ASW sareng mésér EONIA 1y6m dipasihan harga payun modéren agrésif.

PEPP jalan kaluar tina amplop

Alat utama ECB pikeun ngaréspon krisis COVID-19 parantos janten Program Pembelian Darurat Pandémik (PEPP), anu diumumkeun dina tanggal 18 Maret di total amplop eur750bn dina ahir taun. Saperti anu diarepkeun sacara lega, ECB parantos ngadamel pembelianna pikeun ngandung volatilitas sareng fragmen finansial di nagara-nagara daérah euro anu tangtu. Sanajan kitu, beban hareup diteruskeun langkung lami tibatan anu diharepkeun, sabab PEPP ogé parantos naroskeun angka terbitan anu tinggi dina sababaraha minggu kamari, dimana suplai parantos langkungna pameseran (tingali bagian FI). Sajauh ieu, ECB parantos mésér EUR5.7bn per dinten dagang rata-rata, langkung saé EUR4bn na unggal dinten dagang rata-rata upami EUR750bn sumebar sami dina taun. Éta ngandung harti yén dina dinten Jumaah kamari, ECB parantos méréskeun EUR211bn tina EUR750bn, dina pangaruhna parantos ngagunakeunan 28% amplop PEPP bari mung 20% ​​dina dinten dagang tina période PEPP awalna lémpar. Deujakeun dina pameseran ayeuna (bari nyocogkeun tingkat mésér anu laun 30% langkung laun, sami sareng pola mésér APP sanés), kami perkiraan amplop PEPP bakal béak dina awal Oktober. Supados ECB nyingkahan kaayaan finansial, ngiringan deui tingkat ti pertengahan Maret, kami ngaharepkeun ECB ngumumkeun amplop PEPP tambahan dina rapat minggu hareup.

- iklan -

Tambahan EUR500bn sareng kana Juni 2021

Alami ukuran ékspansi PEPP henteu pasti. Nanging, ngamutahirkeun modél urang nganggo élastisitas sakumaha anu dibahas sateuacan rapat September, tingali Panliti ECB - Cukup ngawangkong, ayeuna mangrupikeun waktos kanggo tindakan, 6 Séptémber 2019, kalayan celah inflasi ayeuna 0.34% ka udagan 2%, ngahasilkeun mékanis mékanis tina EUR465bn. Ku sabab éta, kami yakin yén kami tiasa ngaharepkeun tambahan EUR500bn, anu ngadukung paningkatan dina bulan-bulan anu bakal datang, tingali bagian FI di handap pikeun diskusi suplai outscaling pembelian ECB ayeuna. Salajengna, kami yakin yén EUR500bn mangrupikeun balap tina anu diperyogikeun sareng bakal cocog sareng naratif ECB ngeunaan tingkat luhur waspada sareng kesiapan pikeun kalakuan, sedengkeun dina waktos anu sanés henteu ngalakukeun kaédah anu sami salaku awal EUR750bn.

Kami yakin yén EUR500bn kanggo ayeuna bakal nyingkahan résiko sempalan finansial dina tahap ieu. Kami ngarepkeun EUR500bn tambahan bakal dibarengan ku periode palaksanaan anu langkung panjang. Nalika nyatakeun yén ECB parantos ngagem Séptémber 2021 salaku 'krisis krisis', sakumaha édisi jaminan samentawis sareng langkah-langkah liquidity énggal (PELTRO) kadaluwarsa teras, kami yakin yén laju mésér unggal dinten / bulan badé teuing di usulan EUR500bn, ku kituna kami ngarepkeun Juni 2021.

Salaku kalenturan dina PEPP penting, kami ngaharepkeun ECB ngarumuskeun ékspansi salaku amplop PEPP umumna nyaéta EUR1,250bn dugi ka Juni 2021, tanpa komérsial ka beuli bulanan. Ieu ngajaga rata-rata beuli sapopoé ukur dihandapeun EUR4bn, lumayan langkung handap tina EUR5.7bn ayeuna. Kami henteu ngaharepkeun pengumuman ngeunaan usaha ulang PEPP atanapi komunikasi ngeunaan panyimpangan anu kuat atanapi struktural tina konci modal.

Kami ngarepkeun APP anu ayeuna (anu dipotong ku PEPP) bakal diperpanjang di waktos EUR20bn / sasih ayeuna kana Séptémber 2021. Kami henteu ngaharepkeun ECB ngadangukeun pangadilan konstitusional Jerman ngeunaan PSPP dina cara anu sanés ti anu parantos aya atosna, nyaéta nginget kasus éta, nalika nyorotkeun ieu mangrupikeun masalah Jerman rumah tangga, sanajan ogé siap siap ngadukung Bundesbank ku cara anu konstruktif.

Pilihan kawijakan anu sanés

Dina minggu anyar aya spekulasi pasar ngeunaan kaasup beungkeut sampah / ngahasilkeun luhur kana PEPP, 'malaikat anu murag "sami sareng anu diimplementasikeun Fed, tapi urang henteu ngaharepkeun ECB nyandak tindakan tambahan dina tahap ieu. Kami nyangka ECB bakal ngajantenkeun kesiapan pikeun kalebet produk, upami aranjeunna diperyogikeun. Kami nembe ningali léngkah anu munggaran kalebet malaikat anu murag, nalika ECB ngenalkeun kerangka samentawis na samentawis étingan rating dina rating 7 April bisi turun. Urang tiasa ningali tindakan anu sami, paling aya diantara para daulat upami diperyogikeun, sanaos urang henteu percanten kana tahap ieu.

Harga ECB sareng kaleuleuwihan liquidity

Pasar terus harga dina potongan harga ku ECB. Dina waktos nyerat, pasar harga 7bp tina harga dipotong dina palung usum panas taun payun. Kami parantos lami ngabantah yén ECB moal ngeureunkeun tingkat resmi (tingkat deposit at -50bp) sareng laju pseudo anu anyar dina TLTRO3 (tingali Koméntar Flash April - Teu aya peningkatan PEPP, henteu aya potongan potongan tapi teras deui, 30 April 20), parantos mastikeun konfirmasi ieu. Ku sabab éta, kami nyarankeun mésér 1y6m EONIA di -53.2bp sareng udagan -47bn sareng ngeureunkeun rugi dina -58bp. Biasana, urang bakal ningali perdagangan ieu salaku ganjaran résolusi sedeng, sanaos kaseueuran langkung jauh kaluar kurva ngaluarkeun penerbitan / pasokan vs ECB (APP sareng PEPP) nungtut dinamika anu tetep, urang mendakan ieu janten jalan anu saé pikeun ngajagi ngalawan gerak parah ahirna dina suku.

Di tukang suntikan liquidity gedé dina minggu anyar, spekulasi ngeunaan nyaluyukeun multiplier tiering parantos disebatkeun di pasar finansial. Kami henteu nyangka ECB pikeun nyaluyukeun multipliers undian dina bulan anu bakal datang, paling henteu sabab éta parantos 'subsidizing' bank via diskon TLTRO. Ningali payun, urang sigana bakal kedah ningali deui kasus ieu taun ayeuna, nalika kaleuleuwihan kaleuleuwihi naék pisan dina tonggong program pameseran sareng fasilitas liquidity. Bisi nyaluyukeun multiplier tiering, kami terang ECB teu nyaman sareng sakitar EUR1trn disimpen dina tingkat deposit, anu bakal aya kana multiplier tiering anu dironjatkeun kana 8-9 dina tahap ayeuna (kaleuleuwihan liquidity of EUR2.1trn, sareng cagar syarat di 135bp).

Komentar ECB dina minggu kamari

Dina minggu kamari urang ngagaduhan sababaraha anggota ECB GC anu ngadamel wawancara atanapi masihan pidato. Utamana gubernur Perancis, Villeroy, nyarios dina Senén yén 'kami sigana bakal peryogi langkung jauh deui', bari milih PEPP dina usaha-usaha sanés. Penilaian anu sami mangrupikeun asalna ti Présidén Lagarde sareng anggota dewan Schnabel. Schnabel nyarios yén upami parantos diperyogikeun deui anu diperyogikeun, ECB siap dilegakeun 'salah sahiji alatna pikeun ngahontal tujuan stabilitas harga na. Sareng hormat ka PEPP, hal ieu nyababkeun ukuran tapi ogé komposisi sareng durasi program éta. Kami parantos ngaréaksikeun kana data anyar anu badé lebet. ' Kami ngaharepkeun révisi anu ageung pikeun ramalan staf anu tos aya, tingali paragraf engké kalayan komentar Lagarde ogé.

Wawasan ékonomi tanggap ngajanjikeun ekstensi PEPP

Dina rapat April, Présidén Lagarde ngakuan yén aréa euro ngadadak kaleungitan skala sareng kecepatan anu teu pernah terjadi, kalebet kamunduran anu jero dina kaayaan pasar tenaga kerja. 'Resesi lockdown anu hébat' mangrupikeun resesi pangjerona anu kantos dirékam pikeun wilayah euro, kalayan turunna KDN -3.8% q / q dina Q1 langkung parah dina datangna Q2 dina pandangan urang. ECB skenario staf dileupaskeun bulan Méi nunjuk ka kontraksi GDP antara -5% sareng -12% taun ieu, kumaha ogé dina menit ECB tina rapat April nyatakeun yén skénario 'hampang' tina -5% bihari. Rebo Présidén Lagarde nyarios 2020 GDP tiasa diantara skénario anu sedeng sareng parah (-8% dugi ka -12% y / y). Kami ngarepkeun ramalan dasar 2020 ECB pikeun ngabohong -9%, sareng nunjukkeun yén ECB bakal nunjuk ka luhur kateupastian dina perkiraan GDP. Nalika kontraksi parah parah, sababaraha sinar cahaya dina data frekuensi tinggi parantos muncul saatos nagara-nagara Éropa kaluar tina kaderatanana, tinggalkeun kamar pikeun rebound dina ékonomi di H2 20 (tingali Euro Area Research - Jalan pikeun pamulihan). Leungit, éta bakal peryogi sababaraha waktos sateuacan tingkat PDB sateuacanna krisis parantos ngahontal deui, sahingga ECB mangrupikeun argumén anu kuat pikeun ngalegaan durasi stimulasi ngaliwatan program PEPP.

Dampak négatip pikeun prospek inflasi aréa euro parantos langkung kéngingkeun, berkat dorongan harga harga sareng bias luhur pikeun inflasi inti, akibat tina imputasi harga jasa. Sanaos implikasi jangka sedeng pandemik koronavirus pikeun inflasi henteu pasti kusabab nentang pasokan sareng nyababkeun épék anu kagét, pasukan disinflasi bakal kamungkinan ngumpulkeun nalika krisis maju. Lantaran kitu, urang milarian révisi turun ka handap tina ramalan HICP, paling saeutik kusabab euro anu épéktina anu langkung kuat sareng harga minyak anu langkung handap kana ramalan, anu mana deui kedah masihan bukti ECB seueur pikeun skala program PEPP na. Kitu saurna, kami ngarepkeun profil inflasi jangka panjang ECB pikeun tetep miring ka luhur, ngagambarkeun kapercayaan yén kakuatan pro-inflasi tina gangguan ranté sareng ningkatkeun kaayaan pasar tenaga kerja bakal dina sababaraha tahapan.

FI - langkung seueur PEPP pikeun nyayogikeun pasokan

Kami ngarepkeun arus mawa lingkungan résiko anu ramah teras diteruskeun upami ECB ngirimkeun kana ekspektasi urang. Perhatosan bertambah dina sasih bulan ayeuna diperkirakeun ngaleuwihan pembelian. Kalayan dana pemulihan, Next Generation EU, tingali Koméntar Flash - Generasi salajengna EU: landmark pikeun sajarah Éropa? 27 Mei 2020, kami tetep konstruksikeun dina nyebarna. Kudu ECB, ngalawan harepan urang, henteu ngirimkeun amplop PEPP minggu hareup, urang nuju pikeun période anu gampang turun, sanaos kami henteu nyangka uih deui panyebaran BTP-Bund sakitar sakitar 320bn anu ku urang tingali dina bulan Maret.

Kami ngarékoméndasikeun panjang 10y Bund ASW di 32.5bp, sareng targét 48bp sareng rugi lirén 24 taun. Kami ngarepkeun kedap ayeuna pikeun tingkat anu teu acan katingali ti saprak mimiti QE dibalikkeun sareng ningkat PEPP sareng penerbitan kirang swap. Nilai Bund ASW nilai lumayan urang ayeuna nunjukkeun ka Bund ASW di 48bp.

FX - ECB kamungkinan janten faktor positip eur

Luyu sareng ekspektasi urang, EUR / USD parantos katingali tarik ka luhur dina sasih bulan kamari na urang pikir tindakan ECB tiasa nyayogikeun suku anu sanés langkung saé. Kituna, istilah pondok, urang mikir yén titik bakal di kisaran 1.10-1.11.

Optimisistis anu diobralkeun didorong ku ningkat kapercayaan dina ékonomi global, tapi ogé ku lembaga EU anu mimiti satuju yén jurus akomodatif memang diperyogikeun, khususna tina kabijakan fiskal. Kami yakin yén ECB bakal angkat sareng nambihan akomodasi salajengna, anu dipikaresep bakal diteuteup salaku panyabutan résiko buntut macro Éropa. Kahareupna urang tingali aya ruang pikeun EUR / USD tetep luhureun 1.10. Ningali payun, Brexit sareng ceramah perdagangan kamungkinan ngawatesan optimis di tempat éta sareng urang umumna masih nganggap yén USD bakal tetep kuat dina bulan-bulan anu bakal datang.