Trump Pikeun Pemicu Jitters Juni?

  • Jumaah tanggepan kana undang-undang Cina énggal parantos nyatakeun utama dina arah pasar
  • Pelabuhan résiko tiasa ngahapus rugi Dollar
  • Langkah salajengna Trump tiasa jadi katalis tina $ 1800 Emas

Kabéh panon bakal kana Présidén Trump, anu siap ngumumkeun kawijakan AS anyar ka arah China dina sababaraha dinten Jumaah. Sareng kekeliruan di pasar parantos nunjukkeun. Equities Asia paling handap, nyandak sababaraha gloss off MSCI Asia Pacific Index sacara saé luar biasa 24 persen sateuacanna saprak 23 Maret. Kauntungan saham AS ogé aya dina warna beureum, sedengkeun Emas tetep luhureun tingkat $ 1700 psikologis.

Persamaan global daék ngaraosan résiko tina ngagedekeun ketegangan AS-China dina sababaraha minggu kamari sabab ancaman anu kalolobaanna dibatesan ngan ukur nyumput. Hiji waktos ayeuna, yén rheotrik Trump diatur mekar jadi kawijakan anu saleresna, anu berpotensi dina bentuk sanksi, anu tiasa ngarobih stabilitas dunya anu butuh pisan dina dinten-ayeuna ieu jaman jaman pasca paséa.

Éta ironis yén Présidén Trump, anu sering nyababkeun naékna pasar saham salaku ukuran kasuksésan pamaréntahan na, ayeuna tiasa janten panyababna turunnaana. Upami kawijakan anu enggal-enggal diumumkeun ngabuktikeun ngagaduhan ngeunaan kacamatan tinimbang babakan, ieu tiasa nyababkeun langkung seueur kamajuan anu katingal dina ekuitas global dina sababaraha minggu kamari.

- iklan -

Kurangna dolar bisa dihentikan ku gerakan Trump ngalawan China

Pikeun ayeuna sahenteuna, Présidén Trump beuki meunang salah sahiji kahayang na, Dollar AS anu langkung lemah.

Indéks Dollar (DXY) ayeuna nguji rata-rata rata-rata 200 dinten sareng didagang di sakumna tingkat pang lemahna saprak Maret, ku sabab Investor mindahkeun arah aset riskier dina kaayaan optimis dina dibuka deui ékonomi global. Laporan klaim AS neraskeun nunjukkeun yén awon di pasar padamelan tiasa diingetkeun, sakumaha langkung nagara ngamungkinkeun usaha dibuka deui. Sanaos hiji pamulihan pinuh di bentang padamelan AS tiasa mangtaun-taun, greenshoots optimis sapertos katingali cukup pikeun nyéépkeun Greenback.

DXY parantos ngarobih sakedik bagian handap tina kisaran 98.40-101 yén parantos dipasrahkeun kanggo sababaraha sasih anu saatos, saatos Federal Reserve ngalangkung tekanan dana pembiayaan Dollar nalika usum panas krisis pandémik. Kalayan rata-rata 50-dinten anu nuju dimimitian kidul beulah kidul ditambah ku indikasi téknis momentum anu nunjuk, putus di handap tingkat psikologis-penting 98 tiasa nyangking tingkat dukungan 97.60.

Nanging, kedah sentimen résiko-résolusi investor global sakali deui ku cara mudun anu signifikan dina hubungan AS-China, anu tiasa nyerang Greenback deui kana rentang 98.40-101

Bullion bullion ngantosan unveil Trump

Emas teu aya kakurangan pakét sanés waktos anu henteu jelas, ku dibuktikeun ku jalan pondok anu cicing kana wilayah sub- $ 1700 dina Rebo. Sanaos ngeposkeun tingkat luhur sareng langkung handap saprak ngirangan $ 1760 dina tanggal 18 Méi, Bullion tetep disetél pikeun ngadaptar dua bulan berturut-turut. ETF anu dicokong emas parantos ningkat dina nyekel genep bulan berturut-turut, numutkeun data Bloomberg.

Paménta pikeun harta aman aman tiasa ningali dorongan utama anu badé dina sabtu minggu kedahna léngkah Presiden Présidén Trump ngalawan China menebak optimisasi ngeunaan pamulihan ékonomi global. Dina skenario sapertos kitu, para investor Emas tiasa tiasa ngahontal naon anu teu tiasa dilakukeun dina taun 2012, nyaéta ningali Bullion nyatakeun gagang $ 1800.