ECB Setél Ngembangkeun Stimulus Pandémik Tapi Ukuran sareng Pisah Beureum Bisa Nganiaya Euro

Bank Pusat Éropa diarep-arep sacara umum pikeun ngumumkeun rame dina program mésér darurat pandémik (PEPP) dina Kemis di 11:45 GMT kumargi ékonomi Eurozone laun-laun muncul ti minggu-minggu dikunci. Tapi sakumaha euro rali dina prospek dobel ganda tina rangsangan fiskal sareng moneter, paningkatan anu langkung alit-di-diantisipasi di PEPP sareng tanda-tanda oposisi pikeun ngaleungitkeun palaksanaan salajengna tiasa ngarusak pésta.

Rangsangan pandémik naekeun

ECB parantos ngirangan petunjuk anu kuat dugi ka pasamoan tanggal 3-4 Juni nya éta hiji dorongan kawijakan aya dina jalan nalika nyoba ngaluncurkeun ekonomi anu ditumbas virus di daérah euro. Sanaos para investor parantos ngarep-arep yén para pembijakan kabijakan parantos ngahontal kaputusan stimulus tambahan dina pasamoan saméméhna di April, éta norma pikeun ECB ngantosan unjukan makroekonomis panganyarna pikeun dibentukkeun sateuacan ngajantenkeun pikiran.

- iklan -

Sababaraha tiasa ogé nyebatkeun yén gaduh ramalan ékonomi anu langkung énggal dina pembuangan anjeun bakal langkung gampang pikeun alesan tambahan tina pamadam kebakaran upami anjeun Christine Lagarde sareng gaduh sababaraha anggota Déwan Pamimpin anu teu percanten linggih dina méja kaputusan. Diomongkeun minggu kamari, Présidén Lagarde nyarioskeun tina ramalan saméméhna ECB ngeunaan skenario anu pangsaéna "jéntré" sareng anu "éta sigana pisan yén urang aya di antara skéma sedeng jeung parah".

Salajengna nyadaan bél alarem, anggota Dewan Pamimpin sareng Gubernur Bank of Italia Ignazio Visco ngingetkeun ngeunaan résiko deflationary tina krisis virus. Input inflasi di Eurozone turun ka handap sataun 4 taun 0.1% taun-taun dina bulan Méi, sareng nalika inflasi dina kaayaan tetep tetep, ieu masih masihan manuk gagak ECB alesan anu sanés pikeun pencét sanajan kawijakan moneter anu langkung kuat.

Kamar pikeun kuciwa

Janten sual anu ayeuna ditaroskeun téh ku sabaraha Bank bakal ningkatkeun ukuran PEPP. Hasil anu paling dipikaresep mangrupikeun hal antara € 250 sareng € 500 milyar. Tapi nanaon kirang tina 500 milyar pasti ninggalkeun pasar kuciwa sareng tiasa nyababkeun setélan euro, anu didorong ku harapan pamulihan ékonomi. Euro / dolar parantos ngiringan halangan bagan utama sareng ngadeukeutan tingkat anu teu dilongok saprak pertengahan Maret saatos Perancis sareng Jerman ngintunkeun usul pikeun dana panyalindungan virus 500 milyar, anu Komisi Komisi Éropa parantos dilebetkeun kana bungkusan € 750 milyar.

Komplikasi hukum

Sanaos aya résiko nyata yén nagara-nagara sapertos Austria sareng Walanda tiasa nyobian skala handap pakét, éta sanés ngan ukur masalah nyanghareupan euro. Hiji pengadilan di Jerman nembé maréntah yén program pembelian aset-krisis era krisis krisis (APP) ECB nyaéta ngalanggar konstitusi Jerman, ngancam ngiringan partisipasi Bundesbank dina program éta. Sanaos kaputusan henteu ngagaduhan dampak langsung di ECB, pamrésan kawijakan tiasa dua kali sateuacan mecatakeun oposisi Jérman kana pembelian aset sacara konvensional sareng skala ageung.

Lantaran kitu, kaputusan pikeun ngadamel mung PEPP ngan ukur sederhana, saurna € 250 milyar, tiasa diinterpretasi ku investor yén ECB sina ati-ati henteu langkung-langkung garap, ngaharepkeun ekspektasi dorongan masa depan.

Pamulihan anu diarepkeunkeun euro

Euro tiasa luncat langkung luhur dina skénario sapertos ieu, kamungkinan ngabereskeun résistansi saharita tina 61.8% Fibonacci retracement of Maret down leg sakitar $ 1.1165 sareng ngalaksanakeun léngkah pikeun $ 1.1240 halangan, dimana harga anu puncak dina bulan Désémber. Nanging, gerak sapertos kitu sigana ngan ukur réaksi dengkul, sabab jurus hawkish enggal bakal nyegerkeun kasieun tina hiji perbaikan anu alon sareng mimitian timbangan dina mata uang.

Sarupa oge, pengumuman dovish awalna bakal nyurung euro sateuacan ningkatkeun sentimen pikeun ékonomi Eurozone nempatkeun banteng-banténg. Mindahkeun ka handap tiasa narik euro deui ka daérah $ 1.1010 dimana rata-rata obah 200 dinten na flatlining. Tapi upami rencana stimulus tetep aya dina jalur, euro tiasa ngaluncurkeun rallyna nuju ka 78.6% Fibonacci di luhur tingkat $ 1.13 dina minggu-minggu anu bakal datang.

Dupi ECB bakal ngahapus konci modal?

Hasil anu paling positip pikeun pasar nyaéta pikeun Bank henteu ngan ukur nambihan € 500 milyar deui pikeun program darurat na tapi ogé nyekup aturan dina konci modal, anu meryogikeun pembelian beungkeut pamaréntahan dilakukeun saimbang sareng ukuran anggota nagara '. Ieu hartosna bunderan Jerman parantos ngawangun bagian anu langkung ageung tina pembelian ECB sanaos nagara-nagara sapertos Italia bakal langkung nguntungkeun tina gaduh pangsaéna anu langkung ageung.

ECB parantos mutuskeun teu nerapkeun larangan anu sanés - wates mésér henteu langkung ti sapertilu tina beungkeut pamaréntahan anu sarat di nagara - pikeun PEPP. Tapi ngaleungitkeun konci modal tiasa ngabuktikeun langkung konténtikasi. Masih, éta ngan ukur nunjukkeun ECB jauh tina teu amunisi upami virus anu parah janten parah. Pertanyaanna, ngan ukur sabaraha ECB daék atanapi diidinan angkat?