Se Federal Reserves ordförande Jerome Powell tala live på Jackson Hole

Finansnyheter

[Strömmen är planerad att starta kl. 10 ET. Uppdatera sidan om du inte ser en spelare ovan vid den tiden.]

Federal Reserves ordförande Jerome Powell håller ett tal vid centralbankens årliga ekonomiska symposium i Jackson Hole, Wyoming, på fredag ​​klockan 10:XNUMX ET.

Marknadsaktörer har ivrigt väntat på Powells kommentarer, och letat efter vägledning om i vilken utsträckning beslutsfattare kommer att pressa inflationen och de kriterier som centralbanken kommer att hänvisa till när den fattar sina beslut.

Powells kommentarer kommer vid en tidpunkt då Fed har tagit drastiska åtgärder för att dämpa stigande priser. Även om investerare letar efter ny vägledning från centralbanksledaren, förväntas Powell till stor del ge ut samma inflationsbekämpande budskap, och betona att Fed kommer att använda sin räntehöjningskraft för att tygla priserna.

Powells tal följer efter publiceringen av en av Feds favoritinflationsmått tidigare fredag: prisindexet för personliga konsumtionsutgifter. Julis PCE-avläsning visade en ökning på 6.3 % jämfört med föregående år i juli, en minskning från 6.8 % i juni. Indexet föll med 0.1 % månad över månad.

Kärn-PCE-indexet, som exkluderar mat- och energipriser, klättrade med 4.6 % på årsbasis och steg 0.1 % månad över månad.

Signal2frex recensioner