Utöver efterlåtelse av studielån, här är vad regeringen kan göra för att hålla hushållens stigande skulder i schack

Finansnyheter

Den 24 augusti tillkännagav president Biden att de flesta låntagare som tjänar mindre än 10,000 125,000 dollar per år har avbrutit $XNUMX XNUMX i federala studielåneskulder.

Men studielån står för mindre än 10 % av hushållens skulder i Amerika, som nådde 16.15 biljoner dollar under andra kvartalet 2022.

"Vi borde inte vara panikslagna om nivån på hushållens skulder just nu, men vi borde vara oroliga för det", säger Katherine Lucas McKay, biträdande direktör vid Aspen Institute Financial Security Program. "Jag tror att det är särskilt viktigt för politiska ledare och ledare i finansvärlden att uppmärksamma vem och var vi börjar se större utmaningar."

Politik spelar en avgörande roll för att hålla hushållens skulder i schack. Experter säger att föråldrade förfaranden såsom löneutmätning, där en individs inkomst hålls inne för betalning av en skuld, är i stort behov av en policyuppdatering. En undersökning visade att cirka 7 % av arbetarna i Amerika fick sina löner utsmyckade, enligt den senaste studien 2016.

"För folk som har högre skulder, får de faktiskt sina löner garnerade eller beslagtagna till riktigt höga priser", enligt Lucia Mattox, senior policy manager vid Center for Responsible Lending. "För närvarande på federal nivå är endast $217.50 skyddad i någons veckolön och den fakturan har inte uppdaterats sedan slutet av 60-talet."

Regeringen kan också spela en potentiell roll för att minska vissa typer av lån, såsom medicinska skulder som för närvarande innehas av ungefär 23 miljoner amerikaner.

"Det har varit en eftersläpning i de sydöstra delstaterna när det gäller att expandera Medicaid så vi vet att medicinska skulder kommer att öka," sa Mattox. "Men om det finns ett sätt att utöka Medicaid så att folk får bättre stöd när det gäller sina medicinska utgifter kommer det att vara ett sätt att lindra den bördan."

Titta på video- för att ta reda på mer om varför hushållens skulder ökar i Amerika.

Signal2frex återkopplingar