King Dollars stigning av brända jord till en ny topp på 20 år har trampat över breda delar av globala finansmarknader, med tillgångar i dollar som tydligt bär bördan. Spot-guld har återvänt till en domän under $1700, Brent-terminer har sjunkit till sin lägsta sedan februari, medan bitcoin är på väg att radera nästan alla sina sommarvinster.

Dollarn har uppenbarligen matat av den påtagliga ångesten kring en Fed som nu är ständigt ultra-aggressiv i sin kamp mot flera decenniers hög inflation. Riskaversionen som strömmar genom marknaderna tyder också på att globala aktier kan röra sig mycket längre till nedsidan på den omedelbara sikt, med FOMC uppenbarligen fortfarande långt ifrån att nå topphök.

Sådan ångest har också lämnat bockens stora jämnåriga slingrar i greenbackens kölvatten. Pundet rusar mot sina lägsta nivåer sedan pandemins början, yenen handlas runt nivåer som inte setts sedan 1998, medan euron förlänger sin väg söder om paritet.
Hawkish ECB erbjuder lite tröst för euron

Även ultrahökisk retorik som kommer från ECB i morgon kommer sannolikt inte att vara mycket av en räddning för den belägrade euron. Trots den 65-procentiga chansen som för närvarande prissätts för en 75bp-höjning av ECB på torsdag, kan marknaderna se bortom ett så överdrivet drag som att bara sätta fram de avsedda räntehöjningarna. ECB:s politiska åtstramningsplaner kan i slutändan begränsas av de deprimerande utsikterna för euroområdet.

Skulle ECB istället överraska marknaderna med en relativt duvaktig höjning på 50bp imorgon, kan det till och med öppna golvet under 0.98 för EURUSD.

Signal2frex återkoppling