Pund faller till nytt 37-års låg, Fed Looms

Fundamental analys av Forex marknaden

Det brittiska pundet fortsätter att tappa mark. GBP/USD handlas till 1.3436. ned 0.33 %. Tidigare under dagen föll pundet till 1.1304, den lägsta nivån sedan 1985.

Fed förväntas höja med 0.75 %

Federal Reserve håller sitt policymöte senare i dag och förväntas leverera en tredje raka räntehöjning på 0.75 %, vilket skulle sätta referensräntan till 3.25 %. En sådan åtgärd skulle ha ökat betydelse eftersom den skulle höja referensräntan till restriktiva territorier, över den neutrala räntenivån på 2.5 %. Detta innebär att Fed måste vara särskilt försiktig med framtida räntehöjningar. Marknaderna har prissatt en ökning med 0.75 %, men det finns en 15 % chans för en massiv fullpoängshöjning, vilket understryker att marknaderna har internaliserat att Fed förblir väldigt hökaktig.

Dagens FOMC-möte handlar om mer än storleken på nästa räntehöjning. Investerare kommer noggrant att övervaka Feds senaste prognoser för inflation, arbetslöshet och räntenivåer. Fed har utsett inflationen som offentlig fiende nummer ett och ser ökningar av arbetslöshet och räntor som smärtsamma men nödvändiga för att dämpa inflationen.

BoE kommer att träffas på torsdag, efter att dess möte försenats till sorgeperioden för drottning Elizabeth. Marknaderna har prissatt en ökning med 50 punkter, även om en höjning på 75 punkter, som senast inträffade 1989, också är en möjlighet. Inflationen är fortfarande glödhet på 9.9 %, och en rörelse på 75 punkter skulle inte bara hjälpa till i kampen mot inflationen, utan kommer att återställa BoE:s trovärdighet, eftersom banken har fått stor kritik för sin hantering av inflationen.

GBP / USD Teknisk

  • GBP/USD möter motstånd vid 1.1384 och 1.1504
  • Det finns support på 1.1269 och 1.144

Signal2frex återkoppling