Veckovis ekonomisk & finansiell kommentar: Skott över fören, Japan ingriper mot stigande dollar

Fundamental analys av Forex marknaden

Sammanfattning

USA: Whatever It Takes

  • Som allmänt väntat höjde FOMC målintervallet för Fed Funds-räntan med 75 bps för tredje gången i rad. Bostadsmarknaden fortsätter att krångla under trycket från högre bolåneräntor, medan det ledande ekonomiska indexet har signalerat en bredare förlust av fart i hela ekonomin.
  • Nästa vecka: Varaktiga varor (tis), konsumenternas förtroende (tis), personliga inkomster och utgifter (fre)

Internationell: Bank of Japans politiska åtgärder kompenserar varandra

  • Bortsett från Fed var centralbanken som fångade marknadsaktörernas uppmärksamhet denna vecka Bank of Japan (BoJ). Som väntat lämnade BoJ penningpolitiska inställningar oförändrade; kommunikationen kring beslutet tolkades dock allmänt som duvaktig.
  • Nästa vecka: Centralbanks högtalare (mån-fre), Kinas PMI (tors), euroområdets inflation (fre)

Räntebevakning: Aggressiv Fed Path ökar trovärdigheten för inflationsbekämpning

  • FOMC levererade sin tredje raka 75 bps höjning och ett hökiskt budskap för räntor framöver vid sitt möte denna vecka. FOMC ser det nu som sannolikt att Fed Funds målintervall kommer att stiga till 4.4 % i år och 4.6 % i slutet av nästa år, eftersom inflationen förväntas bli mer svårbehandlad än tidigare trott.

Kreditmarknadsinsikter: Läsa pulsen på företagsobligationsmarknaden

  • Federal Reserve Bank of New Yorks Corporate Bond Market Distress Index (CMDI) spårar företagsobligationsmarknadens funktion med hjälp av en mängd olika mått från marknaden i stort, inklusive marknaderna för investment grade och högavkastande. Den senaste utgåvan av CMDI indikerade att företagsobligationsmarknaden var i god hälsa till och med augusti.

Veckans ämne: Shot Across the Bow, Japan ingriper mot stigande dollar

  • På torsdagen intervenerade Japans finansministerium i ett överraskande drag på valutamarknaderna för att stärka yenen för första gången sedan 1998. Den belägrade yenen har fallit med över 20 % mot dollarn i år, och nådde en kort 24-årig lägsta på 145.89 JPY. XNUMX på torsdagen efter att BoJs politiska beslutsfattare signalerat att de planerar att hålla penningpolitiska inställningar ackommoderande.

Fullständig rapport här.

Signal2frex återkoppling