Den australiensiska dollarn hittar inte sin fot och fortsätter att tappa mark mot den stigande amerikanska dollarn. AUD/USD sjönk avsevärt tidigare idag men har minskat de flesta av dessa förluster. I den nordamerikanska sessionen handlas AUD/USD till 0.6425, ned 0.14%.

Australiens detaljhandelsförsäljning högre än väntat

Australiens detaljhandelsförsäljning för augusti steg med 0.6 % moM, över konsensus på 0.4 %. Detta var långsammare än den superstarka uppgången på 1.3 % i juli, men hushållens utgifter tycks hålla sig väl, trots reservbankens ränteåtstramningscykel och höga inflation. RBA höjde räntorna med 0.50 % tidigare denna månad, vilket förde kontanträntan till 2.35 %.

RBA är inte klar med den nuvarande åtstramningscykeln, men vissa banktjänstemän hade signalerat att åtstramningstakten skulle sakta ner efter en serie stora 0.50 % räntehöjningar. Den starka detaljhandelsreleasen ställer ett sådant scenario i tvivel eftersom det är osannolikt att inflationen har nått en topp om detaljhandeln förblir stark. Centralbanken har utsett inflationen som offentlig fiende nummer ett och behöver ekonomin sakta ner för att dämpa inflationen, även om det betyder att priset är en lågkonjunktur. RBA träffas den 4 oktoberth och kan behöva leverera ytterligare 0.50 % och vänta med att sänka räntorna tills uppgifterna visar att ekonomin saktar ner.

Fed-tjänstemän har signalerat att den nuvarande cykeln snart kan avslutas, men marknaderna förväntar sig ingen lättnad förrän det finns tydliga tecken på att inflationen har nått en topp. Även om KPI sjönk i augusti var inflationen högre än väntat, vilket hällde kallt vatten på alla förhoppningar om att Fed skulle lätta på politiken.

Kriget i Ukraina har sett en viss oroande utveckling, vilket tynger risksentimentet. Även om Nord Streams rörledningssystem var inaktivt, drabbades det av explosioner som verkar ha varit avsiktliga. Detta följer efter skenfolkomröstningarna i det ryskockuperade Ukraina, som Moskva förväntade sig att formellt annektera territorierna på fredagen. Denna dubbla förvirring av en hökaktig Federal Reserve och en förlust av riskaptit på grund av eskaleringen av kriget i Ukraina har drivit Aussie till sina lägsta nivåer sedan april 2020.

AUD / USD Teknisk

  • AUD/USD har stöd för 0.6623 och 0.6523
  • Det finns motstånd vid 0.6769 och 0.6869

Signal2frex återkoppling