ftx hackad krypto

FTX rapporterar att 415 miljoner dollar i kryptovalutor hackades

Finansnyheter
  • FTX har identifierat digitala tillgångar för cirka 5.5 miljarder dollar för återvinning, ett antal som inkluderar 415 miljoner dollar i "hackad krypto".
  • FTX:s nya VD John Ray sa i ett uttalande att det har krävts en "herkulesk utredningsansträngning från vårt team för att avslöja denna preliminära information."
  • FTX:s rådgivare granskar också en betalning på 2.1 miljarder dollar för aktieåterköp från FTX till kryptobörsen Binance under tredje kvartalet.

Konkurs kryptoföretaget FTX rapporterar på tisdagen att $415 miljoner är värt krypto hackades från börsens konton, som representerar en betydande del av de identifierade tillgångarna som företaget försöker återvinna.

I en presentation med titeln "Maximizing FTX Recoveries", advokater och rådgivare för FTX-gäldenärer uppdaterade de totala likvida tillgångarna som identifierats för återvinning och sa att de är värderade till cirka 5.5 miljarder dollar.

krypton chackades

Det inkluderar dock "obehöriga tredjepartsöverföringar" på 323 miljoner dollar från FTX.com (den internationella verksamheten) och 90 miljoner dollar från FTX US, säger företaget i ett uttalande. Ytterligare 2 miljoner dollar av hedgefonden Alameda Research krypto stals också, det stod. Den saknade krypton kunde kopplas till ett hack av FTX:s system som avslöjades kort efter att företaget kollapsade i november.

Vid den tiden värderades den stulna krypton till 477 miljoner dollar, enligt blockchain-analysföretaget Elliptic.

FTX ansökte om konkurs efter att en våg av uttag förlamade börsen och systerhedgefonden Alameda. Grundaren och ex-VD Sam Bankman-Fried åtalades av federala åklagare för bedrägeri och penningtvätt i december. Bankman-Fried erkände sig inte skyldig till anklagelserna tidigare denna månad. Han har släppts på en obligation på 250 miljoner dollar inför rättegången, som är satt till oktober.

BÖRJA FRAMGÅNG MED FOREXHANDEL

Vi har skapat innovativa  HÖG VINST VINST robot för valutamarknaden.

Vi rekommenderar vår BÄSTA ROBOT FOREXVPORTFOLIO v11, som redan används av handlare över hela världen och framgångsrikt gör obegränsade vinster om och om igen.

För nybörjare och erfarna handlare!

Du kan SE LIVESTREAMING wmed vår framgång för valutahandel här

bästa fores robot

FTX:s rådgivare granskar också en aktieåterköpsbetalning på 2.1 miljarder dollar från FTX till kryptobörsen Binance under tredje kvartalet 2021. Binance var den första externa investeraren i FTX, men Bankman-Fried köpte ut Binances andel i sitt företag 2021.

FTX-konkurs och återkrav som skulle kunna återlämnas till gäldenärer

I ett framträdande på CNBC i december tillfrågades Binances vd Changpeng "CZ" Zhao om den potentiella återbetalningen på 2.1 miljarder dollar som en del av FTX:s konkursförfarande.

"Jag tror att vi överlåter det till advokaterna," sa Zhao på frågan om han var beredd att göra det skicka tillbaka pengarna. "Jag tror att vårt juridiska team är perfekt kapabla att hantera det."

Den 20 sidor långa presentationen från FTX:s jurister och sakkunniga ger en uppdelning av FTX:s tillgångar och var de letar efter potentiella återkrav som skulle kunna återlämnas till gäldenärerna. Det inkluderar fastigheter till ett värde av hundratals miljoner dollar på Bahamas, där Bankman-Fried bodde och drev företaget.

"Vi gör viktiga framsteg i våra ansträngningar för att maximera återhämtningen, och det har tagit en herkulisk utredningsansträngning från vårt team för att avslöja denna preliminära information", säger John Ray, som agerar VD på FTX under omstruktureringen, i tisdagens uttalande.

Trots separering av vätska från illikvida tokens inkluderade presentationen $529 miljoner av FTX:s egenutgivna token, FTT, under börsens "likvida" tillgångar. FTT har tappat över 90 % av dess värde sedan början av november.

Kommentera uppropet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *