Ngalereskeun: Kasarna 60% tina Tarian Anyar Ditunda

Analisis ka pengumuman ayeuna ngeunaan panundaan tarif dina tarif barang Cina anu diimpor nunjukkeun yén kira-kira 60% tina jumlah, atanapi kasarna $ 155 miliar barang, bakal ditunda. Tarif 10% dina sésa $ 107 milyar impor ti China masih bakal ditumpukeun dina Séptémber 1. Lambatanna ngirangan résiko yén tértip dagang bakal nyandak tol pikeun kapercayaan konsumen sareng ngaleungitkeun belanja rumah tangga nyata, sahenteuna dina istilah anu deukeut.

Laporan pondok ieu ngabongkarkeun kamekaran panganyarna sareng naon hartosna pikeun ékonomi dina bulan sareng suku payun. Pondokna: urang moal balik ka papan gambar pikeun pamikiran deui anu lengkep tina ramalan urang, sanaos waktos dagang sareng ayunan inventaris tiasa dipangaruhan.

Ngabongkar Pengumuman Deferral

Kantor Perwakilan Perdagangan AS (USTR) ngumumkeun tarif 10% tambahan pikeun impor ti China bakal maju dina Séptémber 1, tapi ngaku yén barang-barang tangtu moal tunduk kana tarif dugi ka Désémber 15. USTR dileupaskeun dua daptar kode Harmonized Tariff Jadwal (HTS) anu kakeunaan tarif. Anu pangheulana, Daptar A, ngungkabkeun barang-barang anu bakal tunduk kana tarif dina tanggal anu awal nyatakeun Séptémber 1. Kadua, Daptar B, daptar barang anu henteu tunduk kana tarif dugi ka Désémber 15.

- iklan -

USTR ngidentipikasi produk dumasar kana kode komoditi HTS angka 8, anu spesifik pisan sareng ngalebetkeun langkung unik kana 15,000 kategori. Kusabab ieu urang janten fokus kana kode-angka 4-angka anu langkung ageung, anu nutupan kategori produk 1,200. Dumasar pass heula urang dina dua daptar anu dileupaskeun ayeuna, kami ngira-ngira produk anu kakeunaan tariff dina Séptémber 1 ngagambarkeun kasarna 40% tina jumlah tarif anyar ieu, atanapi sakitar $ 107 milyar nalika ngagunakeun data perdagangan 2018 (Gambar 1). Produk dina Daptar B, anu aya dina kaayaan tariffs dina bulan Désémber 15, sakitar ngeunaan 60%, atanapi $ 155 milyar. Upami anjeun perhatikeun, ieu ngadeukeutan kami ka $ 260 milyar, tinimbang $ 300 milyar saméméhna diperkirakeun ku USTR. 1

Nyandak analisa langkung léngkah, dumasar kana jéntré kode 4 angka HTS, kami ngumpulan komoditas anu kakeunaan kana ember 4: barang konsumsi, suplai industri, barang ibukota sanés angkot sareng angkot. Nalika hiji alesan tiasa sumping ka grup anu beda, pendekatan kami lumayan langsung. Kami dikelompokkeun naon waé anu bisa langsung dikonsumsi ku rumah tangga salaku konsumsi barang, bahan input / produk salaku pasokan industri, mesin sareng alat salaku barang modal sapertos alat transportasi sareng transportasi sapertos kitu, mesin transportasi.

Dina laporan husus anu diterbitkeun minggu kamari, "Konsumén Ayeuna Langsung di Tariff Crossfire," urang bahas kumaha épékasi anyar bakal dampak barang sapertos mainan, pakean sareng éléktronika konsumen (Gambar 2). Pengumuman dinten ieu nawiskeun tetep samentawis dieksekusi kanggo seueur kategori éta.

Sanaos seueur pangecér sigana gaduh pangéran penting dina inventaris liburan na, tunda anu diumumkeun dinten ieu nyalirkeun sababaraha tekanan sareng panginten langkung masihan waktos pikeun terobosan dina ceramah perdagangan anu parantos aya dina sasih sababaraha bulan.

Bump kana Inflasi parantos janten alit

Sakumaha urang bahas dina laporan saméméhna, tarif 10% dina sésa impor ti China bakal nambihan ngeunaan 0.1% kana inflasi. Tapi nunjukkeun yén pangecér kamungkinan bakal naék pisan pikeun ningkatkeun harga payuneun usum liburan anu penting, ogé kamungkinan anu seueur harga ti pembekal na parantos dipasang, kami henteu nyangka ningali tarif tina feed tranche ieu dugi ka inflasi dugi awal salajengna sataun. Telat pengunduran tarif dina bulanan buleud ieu nyababkeun kamungkinan yén dampak dina inflasi moal katingal dugi ka awal taun hareup.

Kesan pikeun Perdagangan & Inventori

Iraha impor naek langkung ti ékspor, hasil bersih tina perdagangan mangrupikeun sered kana kamekaran GDP. Janten tunduh dina ngalaksanakeun barang bernilai 155 milyar bernilai tukeur pikeun lilana saparapat kaopat tiasa hartos yén impor ayeuna tumbuh langkung gancang ti anu ayeuna urang harepan.

Ramalan panganyarna kami diantisipasi yén ékspor sareng impor kadua bakal ngan ukur ningkat sacara sederhana sareng teu aya kontribusi bersih pikeun pamendak headline. Sejauh anu ningali pengimportir rikat pikeun nganteurkeun paménta barang sateuacan pelaksanaan tarif anyar anu ditunda ayeuna, urang tiasa nyayogikeun tarik anu lumayan tina perdagangan (Gambar 3).

Inventori cocog ogé bakal dampak. Sanaos urang henteu tiasa ngajelaskeun maksud inventaris, Gambar 4 nunjukkeun kamekaran taun-taun dina inventaris pikeun sababaraha kategori. Hiji diskusi tina bagan ieu nyaéta yén pertumbuhan inventaris grosir langkung seueur kategori séjén ku gelar anu langkung ageung tibatan jaman sanés dina siklus ieu. Éta bakal konsisten sareng naratif yén usaha-usaha ngusahakeun produk ngalangkungan adat sateuacan payuneun tarif anu dicandak.

Naon Tangganna kanggo Belanja Konsumen

Sanajan urang ningali harga pikeun harga anu langkung luhur pikeun barang konsumen, urang henteu pernah nénjo yén biaya anu langkung luhur bakal nyéépkeun perbelanjaan. Sakumaha anu nyarios dina kertas kami minggu kamari, upami anjeun nambihan sagala artos anu dianggotaan khas rumah tangga pikeun barang-barang, éta ngan ukur sakitar sapinapat tina belanja konsumen sadayana (Gambar 5).

Biaya anu langkung saé masih kénéh jalan upami tanggal édisi épéktip nahan. Sakali éta kajadian éta boh bakal ngiringan ngajualan barang-barang konsumen ieu, atanapi macét pangsa dompét pikeun belanja sanés, kalebet jasa. Éta ogé tiasa nyababkeun tingkat nyimpen anu langkung saé, sabab konsumen ukur tiasa manjangkeun gaji anu tebih.

Sanaos kapercayaan konsumen ngagaduhan bisul tina siklus tinggi taun deui dina Oktober, éta tetep sajarahna langkung luhur sanaos headline ngeunaan perang perdagangan (Gambar 6). Kontan tariff anu ditunda kategori dampak sapertos kaél, sapatu suku sareng kaulinan anu hartosna yén pangaruh anu ngalangkungan ka konsumen ayeuna parantos kirang mangaruhan nalika usum balanja liburan. Ku sabab éta tarif moal gaduh pangaruh négatip anu sami kana kayakinan anu aranjeunna panginten sanés. Sanaos reureuh henteu gaduh pangaruh anu jelas pikeun pengeluaran, tapi nundutan résiko anu ngaluarkeun bakal teu langsung sacara langsung ngaliwatan kapercayaan konsumen anu handap.

1 Sanajan akun média ngarujuk $ 300 milyar, akuntansi urang dumasar kana kode HTS anu didaptarkeun sareng perdagangan taun ka tukang sareng China ngadeukeutan kami ka $ 260 milyar. Kami utamina merhatikeun dibagikeun dina latihan ieu sareng jelas ka urang yén langkung saé langkung ti satengah tina total bakal ditunda dugi ka Désémber.

Robot forex signal2forex forex