Gaduh Bursa 'Terpanjangkeun' Virus?

Aya seueur omongan pikeun pamulihan ngawangun anu kuat V, tapi anu parantos kajantenan di bursa saham, anu teu ngaéca résiko ékonomi sareng geopolitik naékna, tapi henteu ngalungkeun langkung saé, didamel ku tsunami rangsangan. Sedih, dina tingkat énggal ayeuna nunjukkeun resesi 'henteu aya rasa nyeri', anu sigana mah rosy teuing. Gemblengna, langkung optimis parantos dibalikkeun, yén éta ampir nyandak mujijat pikeun kanyataan pikeun nyocogkeun ka pangarepan stellar.

Henteu aya alternatif

Pasar global nembak deui dina kahirupan minggu ayeuna, berkat gelombang cai pikeun stimulus tina pamaréntah sareng bank sentral. S&P 500 turun ngan ukur 7% pikeun sataun, sedengkeun Nasdaq beurat téknologi 100 saleresna 7.5% luhur taun-ka-ayeuna sareng balik dina jarak napas tina tingkat tinggi catetan na. Sadaya ieu sanaos ayana data ékonomi anu ngerakeun sareng kamampuan pangangguran, nyababkeun seueur anu ditaroskeun kunaon pasar saham sapertos kitu dipegatkeun tina kanyataan.

- iklan -

Aya sababaraha alesan, tapi henteu langkung penting tibatan bank sentral. Pamrentalan moneter diréaksikeun sacara agrésif kana krisis ieu, ngirangan suku bunga sareng enol sareng ngaluncurkeun program beuli beuli anu sacara gedé, yén ampir ngabeungkeut beungkeut na henteu tiasa kalangkungan. Beungkeut mangrupikeun kelas aset anu pangpentingna jauh sareng unggal portopolio 'institusional' ngagaduhan aranjeunna, janten nalika ngahasilkeun nyata (inflasi disaluyukeun) turun di handap nol sapertos ayeuna, manajer dana milarian pulih anu dipaksa kana taruhan riskier. Sadaya anu leres-leres tinggalkeun saham, sakumaha pasar komoditi henteu langkung ageung.

Pasti, résponér révolusionér ti pamaréntah ogé diturunkeun investor, sabab éta écés yén politikus moal ngijinkeun kejutan ieu mekar jadi déprési ku henteu ngalaksanakeun.

Éta hiji barang ritel sareng téknologi

Saluareun rangsangan, krisis pamondokan ieu di bumi narik sababaraha pamilon anu henteu biasa pikeun pésta éta: investor néwak. Dagang pasar sigana ngagentos tohan olahraga atanapi judi pikeun jalma réa, sabab paling calo umum parantos ngalaporkeun mundur anu ageung dina bukaan akun sareng jilid dagang saham, saéngga seueur mésér dina ekuitas meureun ti jalma biasa, sanés ' dana canggih '.

Dina sajarahna, éta biasana ditungtut parah. Kami meunang rasa sakedik kunaon lamun harga minyak tétéla négatip, sabab sababaraha padagang henteu kahartos dina kontrak anu aranjeunna mésér.

Tungtungna, 'pasar saham' teu pulih, ngan ukur sababaraha nami téknologi raksasa anu gaduh - Microsoft, Apple, Amazon, Google, sareng Facebook. Titans ieu dibagi ciri anu sami: aranjeunna tiasa naékkeun pendapatan sanajan jalma cicing di bumi kusabab model bisnis onlinena, aranjeunna gaduh lembar kasaimbangan anu bersih anu bakal ngabantosan krisis ieu, sareng sababaraha - sapertos Amazon - bahkan bakal dilegakeun dominan industrina salaku pesaing anu langkung alit. caket ka handap.

Ieu 5 perusahaan panggedéna dina S&P 500 ayeuna akun langkung ti 20% tina sadayana indéks tina segi cap pasar, anu paling tinggi kantos, sareng kalolobaanana ayeuna dibanderol pikeun kasampurnaan. Aduh, pasar 'top beurat' ieu nunjukkeun perpadahan anu badé maju. Upami raksasa ieu mimiti ngajual kaluar pikeun alesan naon waé, éta bakal nyéredkeun S&P ka handap. Konsentrasi ieu ogé ngécéskeun naon sababna téknologi-beurat Nasdaq parantos siga kitu nyirorot.

Naon ayeuna?

Diakoni, sesah janten optimis ti dieu, kusabab seueur warta anu saé parantos aya dina harga na aya seueur résiko anu tiasa nyababkeun suasana pikaresepeun.

Salaku pamula, pasar sigana kurang nunjukeun dampak anu abadi ku pangangguran dua-angka dina konsumsi. Ngan dina April, ékonomi AS kaleungitan unggal padamelan anu diciptakeun dina sadayana dasawarsa anu katukang, sareng nomer Mei tiasa lumayan. Pasti, sababaraha anu bakal balik gancang, tapi upami tingkat pangangguran mencét 20% dina bulan Méi teras nolak arah 10%, naha éta leres kameunangan?

Teras aya ogé résiko gelombang kadua, boh inféksi virus sareng bangkrut. Upami kasus virus énggal deui kabeungkeut ayeuna anu kalolobaan ékonomi parantos dibuka deui, éta bakal maksa uih deui kana kakandungan atanapi sahenteuna periode panjang tina usaha jarak sosial wajib. Éta masalah sabab upami anjeun réstoran contona sareng anjeun ngan ukur tiasa ngoperasikeun kapasitas 50% salami sababaraha bulan, maka pendapatan anjeun ogé satengahna.

Samentara éta, aya karusakan psikologi konsumen. Sakumaha lami dugi ka jalma ngarasa aman bakal balik ka tempat anu dipak sapertos mall sareng bioskop? Éta sigana leres pikeun bagéan jalma anu rentan pisan, sapertos manula.

A perang tiis anyar?

Geopolitik anu ageung ogé. AS sareng Cina aya di throats masing-masing, sareng Washington nyalahkeun China pikeun pandémik sareng Beijing anu miharep Amérika Serikat milari tina urusan di Hong Kong, pikeun ngaranan sababaraha masalah. Sajauhna éta lolobana rétorika, tapi anu bakal robih pas Gedong Bodas badé ngaleupaskeun sanksi ngalawan tindakan anyar China di Hong Kong.

Nalika éta sanksi biasana sacara simbolis, tegangan sigana bakal nyuarkeun deui kana pamilihan umum dina bulan Nopémber. Ayeuna écés yén strategi pamilihan Trump nyaéta ngalepatkeun Beijing pikeun pendémik, sareng Kongrés parantos ngabalikkeun anjeunna ngeunaan masalah China.

Sarta pamustunganana, aya sudut stimulasi. Bank sentral angkat sadayana dina bulan Maret sareng pamaréntahanana, tapi akhir-akhir ieu Kongrés sigana pindah ka 'tahan' salaku Sénator Republik anu panginten anu aranjeunna parantos kalaksanakeun ayeuna. Parantos sataun pamilihan saatosna janten pihak henteu hoyong masihan 'kameunangan' ka oposisi, anu hartosna tiasa sababaraha waktos sateuacan pakét nyalametkeun sanés, upami sadayana.

Tapi vaksin tiasa ngarobih sadayana

Di sisi positif, résiko tibalik pangbadagna pikeun pasar ti dieu bakal narabas médis. Sanaos ieu sigana carita jangka panjang, upami aya wartos anu dipercaya tina vaksin atanapi sahenteuna perlakuan anu efektif, éta tiasa nyababkeun seueur investor négatip saméméhna pikeun ngaluncat kana bandwagon bullish ogé.

Émut, upami investor ritel leres-leres ngawasa perhimpunan ieu, maka seueur anu 'artos pinter' linggih di sela, ngantosan sapatu salajengna.

Aya ogé résiko tibalik data ékonomi anu langkung kuat. Pasti pasar teu dipaliré data anu pikasieuneun ku jalan turun, tapi sakali angka-angka mimiti ningkatkeun ti tingkat depresi ayeuna, para investor tiasa ngawitan meta sacara positif ka aranjeunna, anéh ku anu disada.

Sajauh teuing?

Sadayana ngawartoskeun, éta mangrupikeun tinjauan hésé. Di hiji sisi, éta logis yén para nasabah bakal tumpukan kana saham, khususnya kualitas anu langkung tinggi, upami beungkeut ujug-ujug henteu pikaresepeun. Di sisi sanésna, éta teu leres-leres menerkeun perdagangan saham dina pangajaran anu saé sapertos kitu, ku sabab seueur hal tiasa janten salah ti dieu.

Éta panginten janten kasus klasik saham anu ngajalankeun jauh teuing sareng gancang payuneun dana. Tinjauan jangka panjang pasti positip, tapi di Samentawis éta, bakal hese pikeun persamaan anu 'dibenerkeun pikeun nyampurnakeun' pikeun ditarepkeun kana ekspektasi. Résiko koréksi katingalina naék.